Vælg den rigtige storby

Kategorier Rejser
London City

Hvis du drømmer om en storbyferie, så er det ikke helt lige meget, hvor du rent faktisk drømmer dig hen. For valget af storby kommer til at betyde meget for den samlede oplevelse.

Dermed ikke sagt, at der er storbyer, der er bedre end andre. Det handler i den sidste ende om dine ønsker.

Hvis vi starter med at kigge lidt på prisen for din storbyferie, så afhænger den meget af, hvor du tager hen.

Grundlæggende kan omkostningerne deles op i to. Der er prisen for at komme dertil. Og der er prisen under din ferie. Og disse to ting hænger ikke nødvendigvis sammen.

F.eks. er en by som Prag ret billig at leve i. Du kan spise og drikke billigt. Og hotellerne koster ikke så meget. Men til gengæld er det forholdsvis dyrt at flyve dertil.

Omvendt kan du finde billige flybilletter til så forskellige byer som London og Barcelona. Her er omkostningerne til gengæld noget større – selvom London er blevet en del billigere efter pundet er faldet i pris.

Hvad vil du opleve?

Men nu handler det hele jo ikke kun om prisen. Du skal også overveje, hvad du vil se og opleve.

Er du f.eks. historieinteresseret, er der to byer, der springer i øjnene – nemlig Rom og Berlin. Og så afhænger valget bare af, om du finder gammel eller nyere historie interessant.

For Rom kan byde på fantastiske, arkæologiske bygningsværker over hele byen. Omvendt handler Berlins historie meget om den nyere historie omkring 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig.

God shopping finder du mange steder. Men en by som London skiller sig ud med både stormagasiner og små, spændende butikker. Og når det kommer til mode, ligger en by som Paris naturligvis lige for.

Endelig er der maden. Skal det være italiensk eller spansk? Både Rom og Barcelona er fantastiske mad-byer. Og en by som London er også mere end bare fish & chips.

Når maden er spist er det måske tid til at tage en tur i byen. Her finder du det mest spændende natteliv i Berlin. Men også en by som Barcelona forstår at feste.

Så der er altså mange hensyn at tage, når du skal vælge storby. Hvis du vil læse mere om de enkelte storbyer, så vil jeg anbefale dig at besøge Storby Fan.